Wat doet Hanneke Ubink om haar onderneming toekomstbestendig te maken?

Geplaatst op

Regelmatig vragen wij ondernemers in de glastuinbouw wat zij het afgelopen jaar hebben gedaan om hun onderneming klaar te maken voor 2026. Dit keer: Hanneke Ubink van cactus en succulenten kwekerij Ubink BV.

Hanneke Ubink van <link http: ubink.nl nl external-link-new-window internal link in current>c<link http: ubink.nl nl external-link-new-window internal link in current>actus en succulenten kwekerij Ubink BV: ‘Om over tien jaar nog relevant te zijn, zetten we in op duurzaamheid. We zijn constant proactief op zoek naar groene oplossingen, zoals op het vraagstuk of we van het gas afkunnen. We investeren in een bedrijf op Tenerife, om op die manier meer controle over onze keten te krijgen. Het gaat ons er dan echt om, om de duurzaamheid van onze productketen zoveel mogelijk in eigen hand te hebben. Bij onze eigen bedrijven zijn zonnepanelen geïnstalleerd en bij nieuwbouw houden we rekening met het veranderende klimaat door een ondergronds bassin aan te leggen, zodat we in periodes van regen veel meer kunnen opvangen als buffer voor droogte.

Daarnaast hebben we als founding father van Benefits of Nature onze footprint laten berekenen en nemen we deel aan het consumentenlabel Fair Flora, dat naar consumenten toe inzichtelijk maakt hoe duurzaam de plant is die gekocht wordt. Het is de extra waarde die afnemers en consumenten steeds meer gaan vragen. Duurzaamheid in het DNA van je bedrijf inbakken is een must om toekomstbestendig te zijn.’


Deel dit blog:

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht