Masterclass Leiderschap en Strategie

De glastuinbouwsector is volop in beweging. Ondernemers komen voor steeds grotere en vaak nog onbekende uitdagingen te staan. In samenwerking met Glastuinbouw Nederland en Rabobank willen we ondernemers faciliteren bij het vormgeven van hun toekomst. We initiĆ«ren dit najaar de masterclass Leiderschap en Strategie voor ondernemers in de glastuinbouw.

Consolidatie, generatiewisseling, marktpositionering, bedrijfsstrategie, maatschappelijk draagvlak, digitalisering, strategische samenwerking en ga zo maar door. De toekomst van glastuinbouwbedrijven telt meer vraagtekens dan uitroeptekens. Hoe bereid je je als ondernemer hierop voor? In zes maandelijkse bijeenkomsten wordt in groepen van maximaal twaalf ondernemers gezocht naar het antwoord op vragen als: waar sta ik nu, wat is mijn (gewenste) koers en wat is er nodig om die koers te realiseren.

 

Waarom dit programma?

Samen met de initiatiefnemers Rabobank, Glastuinbouw Nederland en Florpartners zien we dat de ontwikkeling van bedrijven afhangt van de persoon, van de ondernemer. Daarom wordt met name aandacht besteed aan de ondernemer als individu. Zo ontstaat een gezonde balans tussen bedrijf en ondernemer, tussen inhoudelijke vraagstukken en persoonlijke uitdagingen. Dat betekent dat we zowel ingaan op de bedrijfskoers, als de persoonlijke koers. Uitdaging is vervolgens om deze te vervlechten. Vanuit het besef dat er zonder verleden geen toekomst bestaat, wordt ook nog achterom gekeken: waar kom je als ondernemer vandaan en hoe heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot de huidige situatie?

 

Meer weten over dit programma? Klik dan hier om naar de website van Glastuinbouw Nederland te gaan of vul onderstaand contactformulier in en dan zullen wij contact opnemen.