Wat doet Bas Sonneveld om zijn onderneming toekomstproof te maken?

Geplaatst op

Regelmatig vragen wij ondernemers in de glastuinbouw wat zij concreet doen om hun onderneming klaar te maken voor 2026. Dit keer: Bas Sonneveld van Sonneveld Plants over groei en bedrijfsopvolging.

Bas Sonneveld van <link http: www.sonneveldplants.com>Sonneveld Plants: ‘Als er één ding is dat ik van mijn vader heb geleerd is het om je plannen op te schrijven. Als je het naleest en je bent nog steeds overtuigd van je idee, dan zit er brood in. Ik heb mijn doelen voor de komende drie jaar goed op papier gezet en dat probeer ik uit te laten komen.

Ik zit nu drie jaar in de zaak en het doel is dat ik over vijf jaar eigenaar ben van de kwekerij. Mijn vader Sjaak is dan fysiek uit de zaak. Om daar te komen moet wel de omzet omhoog. Dat doen we niet door schaalvergroting, maar door onze kas van 2 ha beter te benutten. Ik denk zeker dat het mogelijk is om in een oudere kas als de onze het rendement te verbeteren. Daar hoeven we geen investeringen in ingewikkelde systemen voor te doen. We produceren nu 1,7 miljoen planten per jaar en ik ben ervan overtuigd dat we 2,2 miljoen planten kunnen halen In de zomer hebben we nu geen productie, dus daar is ruimte voor een extra teelt. Natuurlijk hebben we dan ook personeel nodig. Niet alleen vanwege de handjes in de kas, maar ook voor onze kennisverbreding. Naast mijn vader en ikzelf is er momenteel één vaste medewerker in dienst en twee zzp’ers. Het liefst heb ik er iemand bij die óf de teelt doet, óf de verkoop. Je kunt het beste de taken verdelen, zodat je je goed kunt concentreren op je eigen verantwoordelijkheid. Dat zorgt voor een ontspannen team en dat komt de hele productie ten goede.’


Deel dit blog:

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht