'Onderscheid met een eigen assortiment'

Geplaatst op

Regelmatig vragen wij ondernemers in de glastuinbouw wat zij concreet doen om hun onderneming klaar te maken voor 2026. Dit keer: Johan Koehler van Over the Moon Orchids.

Johan Koehler van <link http: www.otm-orchids.com>Over the Moon Orchids: ‘Er zijn heel veel Phalaenopsis-telers in Nederland en daarom is het belangrijk om je te onderscheiden met een eigen assortiment. Wij zijn gespecialiseerd in de multiflora Phalaenopsis, een kleinbloemige soort. Er zijn zo’n 5 bedrijven in Nederland die dit telen. Wij zijn een klein bedrijf van 1,5 ha en zoeken steeds naar nieuwe vormen en soorten die van toegevoegde waarde kunnen zijn. Zo hebben we vorig jaar de hangende orchidee geïntroduceerd. Het idee komt uit Engeland en wij hebben daar ons eigen concept van gemaakt. Inmiddels begint dat te lopen. Zo zijn er nog wat ideeën die we binnenkort lanceren. We hebben de teelt van een aantal moeilijke soorten Phalaenopsis weer opgepakt, waar andere telers mee gestopt zijn. Dit vanuit de gedachte dat wij dan weer de enige zijn met deze soorten.
Voor de verre toekomst voorspel ik dat we meer zullen gaan samenwerken met andere Phalaenopsis-telers. Het gaat op dit moment niet heel geweldig met de Phalaenopsis. Vanuit mijn ervaring met andere teelten weet ik dat in zo’n situatie het aantal bedrijven terugloopt. Uiteindelijk houd je een aantal kwekers over die gespecialiseerd zijn in de teelt. Of dat zelfstandig kan, daar heb ik mijn twijfels over. Samenwerking is dan noodzakelijk. Maar voor ons is het nu nog niet aan de orde om die samenwerking op te zoeken.


Deel dit blog:

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht