‘Dankzij ons zitten leerlingen in een warm lokaal'

Geplaatst op

Regelmatig vragen wij ondernemers in de glastuinbouw wat zij concreet doen om hun onderneming klaar te maken voor 2026. Dit keer: Leon Ammerlaan van Ammerlaan The Green Innovator; een handelskwekerij met 6 hectare tropische groene planten.

Leon Ammerlaan van <link https: www.ammerlaan-tgi.nl nl home>Ammerlaan The Green Innovator: ‘Duurzaamheid en samenwerking zijn bij ons sleutelwoorden. De wereld wordt misschien individualistischer, maar je moet wel samenwerken om verder te komen. In onze bedrijfsvoering, maar ook in ons aardwarmteproject. 

Onlangs hebben we twee nieuwe bronnen aangeboord en na de zomer hopen we aan te kunnen sluiten. Met deze aardwarmte kunnen we 23 tuinbouwbedrijven van in totaal 72 hectare, een school, sportcentrum en 543 woningen verwarmen. 

Mijn broer Menno en ik zijn in 2010 gestart met het aardwarmteproject, als eerste ondernemers in de sierteelt. In de potplanten hebben we beperkt CO2-behoefte en met een betonvloer kunnen we heel goed uitkoelen. Aardwarmte was voor ons dus de beste optie. Het is mooi dat we ook collega-telers er blij mee kunnen maken. Je moet de mensen meenemen in het proces. Zo kunnen we een duwtje geven richting een groene toekomst. Voor onszelf, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen. 

Wist je trouwens dat we de wereld letterlijk groener maken met onze groene planten? Recent is weer een rapport uitgebracht waarin de benefits van planten voor onze lichamelijke gesteldheid worden aangetoond. Met ruim 200 soorten en 800 variëteiten in ons assortiment hebben wij daar genoeg aanbod voor! We zijn wat dat betreft een beetje een a-typisch bedrijf. Wij zijn daarom uitermate geschikt voor tuincentra, cash en carry’s en het hogere segment in de retail; wij kunnen alles winkelklaar afleveren.

Bovendien is samenwerking – daar heb je het weer – heel belangrijk: we groeien mee met de vraag van onze klant. Daar is een duurzame relatie voor nodig. Ja, uiteindelijk is duurzaamheid de kurk waar het bedrijf op drijft.’


Deel dit blog:

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht