#Waellandproject - Wim Zwinkels: 'Sommige treinen komen maar één keer voorbij'

Geplaatst op

Begin juli 2018 verkochten vier (voormalige) glastuinders en het Hoogheemraadschap in Monster hun kavels aan Ontwikkelingsbedrijf HOT Greenport West-Holland B.V. In totaal gaat het om een oppervlak van tien hectare op de locatie Waellandweg-Boomaweg. De kavels worden in 2018 aangekocht, in 2019 herontwikkeld en eind 2019 aangeboden als één moderne glastuinbouwlocatie. Alles in het kader van #ModerniseringTuinbouw. Hoe kijken de verkopers terug op het doorlopen traject, wat waren hun beweegredenen om te verkopen en welke meerwaarde bood het Ontwikkelingsbedrijf #HOTWestHolland? Dit is het verhaal van Wim Zwinkels, één van de verkopende partijen van het #Waellandproject.

 

 

Voormalig tuinder Wim Zwinkels (55) is eerlijk: hij stond niet te springen om zijn grond plus woonhuis te verkopen aan Ontwikkelingsbedrijf HOT. Hoewel hij al jaren geen eigen tuinbouwbedrijf meer heeft, woont hij volgens eigen zeggen ‘op een unieke plek’. “Ons huis ligt aan het water en we hebben veel rust en ruimte om ons heen. En dat midden in het Westland. Als het aan mij lag, zou ik hier nooit meer weggaan.”

Dat Zwinkels toch besloot te verkopen, had twee redenen. Enerzijds mag hij officieel niet meer op de betreffende plek wonen, aangezien er een agrarische bestemming op rust en hij geen bedrijf meer heeft.  “Daarbij komen sommige treinen maar één keer voorbij”, geeft Zwinkels aan. “Deze kans móest ik grijpen, aangezien mijn pensioen in deze kavel zit. En je weet nooit of zich nog eens een gelegenheid voordoet. Ons huis staat midden op de kavel, dus blijven wonen is geen optie.”

Over de inmenging van Ontwikkelingsbedrijf HOT is Zwinkels positief. “Dat zij meerdere eigenaren benaderen om te verkopen, om zo interessante nieuwe gastuinbouwlocaties te ontwikkelen, heeft absoluut toegevoegde waarde. Ik zie het als een perfecte manier om het oude glas in het Westland op te ruimen en de modernisering van de glastuinbouw een impuls te geven.”

Lees ook de verhalen van het Ontwikkelingsbedrijf en de andere verkopende partijen:

Rob van den Ende (Ontwikkelingsbedrijf) - 'Het plan is simpel, maar de uitvoering complex'

Ton Olsthoorn - 'Een auto in onderdelen verkoopt ook niet'

Han Duijndam - 'Fijn om tijdperk goed te kunnen afsluiten'

Wim Zwinkels - 'Sommige treinen maar één keer voorbij'

Lex van Zijl - 'Stukje Monster blijft behouden voor glastuinbouw'


Deel dit blog:

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht