Van ondernemer naar onderneming

Geplaatst op

De Nederlandse glastuinbouw is van wereldklasse en toonaangevend. Maar blijft dat ook zo? Als het aan Coalitie HOT ligt wel. HOT staat voor Herstructurering Ontwikkeling Tuinbouwsector. We ambiëren een toekomstbestendige en leidende positie van de Nederlandse glastuinbouw. Bepalend bij deze positie: de Nederlandse glastuinbouwonderneming. Onderneming2026 richt zich op de lange termijn positie van de tuinbouwonderneming en geeft antwoord op de vraag: Welke elementen bepalen het succes van de Onderneming2026?

‘In 2026 prevaleert de onderneming. Als het met de onderneming
goed gaat, gaat het ook met de ondernemer(s) goed


Onder leiding van Cees Veerman zet Coalitie HOT zich in voor een duurzame herstructurering van de glastuinbouw. De telers (Royal FloraHolland en Federatie VruchtgroenteOrganisaties) zijn hiertoe een samenwerking aangegaan met het ministerie van Economische Zaken (EZ), provincie Zuid-Holland en gemeente Westland. Behalve de herstructurering neemt de coalitie ook onderwerpen als energie, infrastructuur, GMO en mededinging onder de loep.

Adviesgroep Telers HOT
Een groep van acht ondernemers adviseert de coalitie, ze vormen de Adviesgroep Telers HOT: Tom Zwinkels, Frank van Kleef, Theo van Noord, Ron Fransen, Hans Koolhaas, Bert van Ruijven, Aad Sonneveld en Jean Aerts. Naast het advies aan HOT over de te volgen route delen ze op het online platform onderneming2026.nl met regelmaat hun ervaringen en inzichten met collega’s in de glastuinbouw. Via artikelen én via video’s. Bezoek Onderneming2026.nl dus regelmatig voor updates, achtergronden en interviews in woord én beeld.

Onderneming2026.nl is een initiatief van Coalitie HOT. Coalitie HOT wordt gevormd door Federatie VruchtgroenteOrganisaties, Royal FloraHolland, Rabobank, Ministerie van Economische Zaken, Provincie Zuid-Holland, Provincie Noord-Holland, Provincie Limburg en gemeente Westland.


Deel dit blog:

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht